top of page

Genezing en nazorg na een PMU behandeling

De eerste dagen na de procedure zal het behandelde gebied donkerder en feller van kleur lijken en scherper afgelijnd zijn. Het volledige genezingsproces duurt ongeveer 6-8 weken, waarna de ware kleur van de tatoeage duidelijk wordt. Tijdens dit proces wordt je kleur zachter en lichter. Om het genezingsproces van je wenkbrauwen, lippen of ogen goed te laten verlopen, is het zeer belangrijk dat je de instructies met betrekking tot de nazorg goed op volgt. Wees geduldig en wacht minimaal 6 weken om de ware kleur te zien. Hierna volgt een Touch Up. Tijdens de nabehandeling kunnen wijzigingen aangebracht worden, als je bijvoorbeeld de kleur wat donkerder wilt of als er nog oneffenheden zijn.





“Wake up and don't make up.”

Wat te vermijden in de 1e week na je PMU behandeling


  • Raak de behandelde gebieden niet aan met vuile handen om infecties te voorkomen

  • Vermijd water, zeep of andere vloeistoffen op de wenkbrauwen

  • Krab of wrijf niet over het behandelde gebied, zelfs als ze jeuken. Dit kan de pigmenten beschadigen en infecties veroorzaken

  • Vermijd directe zonblootstelling en zonnebanken gedurende minstens een week om verkleuring van de pigmenten te voorkomen

  • Ga niet zwemmen in zwembaden, hot tubs of de oceaan gedurende minstens een week na de behandeling, omdat chloor en zoutwater de genezing kunnen vertragen

  • Vermijd sauna's, stoombaden en hete baden gedurende minstens een week na de behandeling

  • Hars of epileer de wenkbrauwen niet in de weken na de behandeling, omdat dit de pigmenten kan beschadigen

  • Breng geen make-up aan op het behandelde gebied gedurende minstens een week na de behandeling

  • Gebruik geen exfoliërende producten op het behandelde gebied gedurende minstens een week

  • Gebruik enkel de voorgestelde nazorgproducten

  • Vermijd intensieve lichaamsbeweging en zwaar zweten gedurende minstens een week na de behandeling

  • Pluk of trek niet aan eventuele korstjes die zich vormen, omdat dit de pigmenten kan verwijderen en littekens kan veroorzaken

  • Roken en overmatig alcoholgebruik kunnen de genezing vertragen, dus probeer deze te vermijden

  • Vermijd contact met huisdieren, stof en vuil om infecties te voorkomen


Zodra de korstjes er vanzelf allemaal af zijn gekomen, dan kan je de behandelde gebieden weer nat maken en in de zon. Wel is het aan te raden om SPF te smeren, minimaal Factor 30. Krab of pluk de korstjes er niet zelf vanaf, want dit beschadigd het pigment en heeft effect op het uiteindelijke resultaat!



Genezingsproces PMU behandeling

Wat kan je verwachten na je PMU behandeling?

Dag 1

Jouw wenkbrauwen of lippen zien er fantastisch uit! Direct na de behandeling kan het nog vrij donker lijken, schrik niet! Dit hoort zo te zijn! Zoń 4 uur na de behandeling begin je met smeren van de nazorg creme die je van ons mee krijgt. Doe dit met een schoon wattenstaafje en zit er niet met je vingers aan, omdat het een open wond is.


Dag 2-4

In de dagen die erop volgen wordt het behandelde gebied nog wat donkerder, doordat het op droogt. Ook dit hoort allemaal bij het helingsproces.


Dag 4-7

Het behandelde gebied begint te vervellen en jeuken. Pluk nu dus NIET aan de velletjes of korstjes! De korstjes vallen er vanzelf af. De vorm kan er gek uit zien.


Dag 8-14

Nu zien jouw wenkbrauwen of lippen er veel te licht uit! Schrik niet! De kleur zal terug komen. Ook dit hoort bij het genezingsproces van je PMU behandeling.


Dag 14-42

De kleur begint geleidelijk aan terug te komen! Maar nog niet helemaal zoals je zou willen.


Na 6 weken - Touch Up Day!

Vandaag volgt de tweede sessie van je PMU behandeling, de nabehandeling. Jouw wenkbrauwen of lippen zien er perfect uit!



31 views

Recent Posts

See All
bottom of page