top of page

Wassen: Hoe was je jouw haren met hair extensions in?

Wij zullen je stap voor stap uitleggen hoe je jouw haar het beste kan wassen met hair extensions in. En uiteraard hebben we ook nog wat tips voor je!
Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de hair extensions optimaal blijft, is een goede verzorging van belang.

Stap #1 - Borstel je haren

Borstel je haren om eventuele klitten goed eruit te kammen. Begin altijd met borstelen in de punt en werk zo steeds verder omhoog. Houdt hierbij je hair extensions goed vast om tegendruk te geven, om schade aan je eigen haren te voorkomen. Gebruik het liefst een tangle teezer of een andere borstel dat geschikt is voor hair extensions.


Stap #2 - Was je haren met shampoo

Nadat je jouw haren goed hebt geborsteld, maak je jouw haren nat en was je het met shampoo. Welke shampoo je gebruikt, hangt ook af van de textuur van het haar en of je bewust wilt letten op kleurbehoud. Shampoo kan je door het hele haar heen gebruiken, dit is een reinigend product. En spoel het goed uit, vooral langs de bevestigingen van de hair extensions. Gebruik geen Olaplex, dit haalt de coatlaag van de hair extensions af.


Stap #3 - Gebruik een zachtmakend product

Na het uitspoelen van de shampoo, gebruik je een zachtmakend product zoals conditioner, cremespoeling of een haarmasker. Dit product gebruik je niet bij de bevestigingen van de hair extensions, maar enkel in de lengtes van het haar. Ook dit product uiteraard weer goed uitspoelen.


Stap #4 - Voorzichtig door kammen

Nadat jouw haren zijn gewassen, kam je het voorzichtig door en dep je het droog met een handdoek.


Stap #5 - Droog fohnen, heat protector en serum

Zodra het overtollige water uit het haar is, gebruik je een heat protector en föhn je het haar droog. Zet je föhn niet op een te hete stand. Het beste is om laag voor laag te drogen. 

Wil je het haar liever aan de lucht laten opdrogen, dan adviseren wij om dit in een vlecht te laten opdrogen. Het zal anders vallen, dan wanneer het geföhnd is. Na het drogen kan je nog een serum door de lengtes heen gebruiken, om het lekker zacht en glanzend te houden. Vervolgens kan je het mooi stylen met een stijltang of krultang.Als laatste nog een paar Hair Care Tips!


Was de Hair Extensions/Hair Weaves niet te vaak!

Je eigen haar wordt in de kruin het snelst vettig, was dit zo vaak als gewenst is. En was alles in z'n geheel inclusief je hair extensions maar 1-2 x per week.

TIP: Om een hoop tijd en werk te besparen, was je enkel het bovenste deel van jouw haren, waar geen extensions in zitten. Droog dit deel en klaar ben je! Handiggg! De hair extensions worden tenslotte niet snel vettig. 


Ga nooit met nat haar slapen! Dit om klitvorming te voorkomen. 

TIP: Draag het haar in een losse staart of vlecht tijdens het slapen. 


Zwem nooit met los haar! Zowel zeewater als chloorwater heeft een negatief effect op de kwaliteit van de hair extensions. Het droogt erdoor uit en kan enorm gaan klitten. Door het gebonden te dragen, voorkom je de klitten en kan je het haar na het zwemmen weer goed behandelen met een zachtmakend haarmasker of conditioner.

TIP: Draag het haar gebonden in een vlecht en/of knot.


Gebruik een natuurlijke zonnebrand! De stoffen Avobenzone, Oxybenzone en Octocrylene welke in de meeste zonnebrand creme zitten, zijn boosdoeners die verkleuring veroorzaken. In het speciaal geldt dit bij de blonde haartinten. Door de zonnebrandcreme kunnen de hair extensions een gele, oranje of zelfs roze gloed in het haar krijgen.

TIP: Naïf - natuurlijke zonnebrand. De natuurlijke zonnebrand zonder parabenen en parfum van Naïf verzorgt de huid mét natuurlijke zonnefilters. Je huid wordt heerlijk gevoed met jojobaolie en beschermt dankzij de zinkoxide als uv-filter. Uiteraard zijn er meer merken die een natuurlijke zonnebrand aanbieden!


Mocht het haar al verkleurd zijn, gebruik dan No Yellow van Fanola. Hiermee krijg je de verkleuring grotendeels eruit. Laat dit alleen niet intrekken, maar spoel het er enkel doorheen. Anders slaat het door naar paars! Een andere natuurlijke manier is citroensap door de verkleurde delen heen laten lopen. Houdt er wel rekening mee dat je haren hierdoor kunnen oplichten.Een weetje!


Geverfd haar verkleurd altijd in de zon, dit geldt ook voor de hair extensions.

Het haar is gekleurd in de fabriek en zal altijd iets lichter worden op den duur en mogelijk door de zon ook naar een iets warmere tint verkleuren. Stoor je je eraan? Dan is dit op te lossen met een toner en/of zilvershampoo.


167 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page