top of page

Q & A over Permanente Make up

In deze blog zullen we de meest gestelde vragen over Permanente Make Up (PMU) bespreken. Mocht je vraag er niet tussen staan, lees dan onze PMU pagina door of stuur een whatsapp bericht met je vraag.
“Ready, set.....Schedule!”

Q: Hoe wordt de behandeling uitgevoerd?

A: Allereerst laten wij de klant een gezondheidsformulier invullen. Hierna worden er before foto's gemaakt. Vervolgens worden de wenkbrauwen of lippen gemeten en voor getekend. Zodra jij akkoord bent met de vorm en gekozen pigment kleur, starten we met de behandeling. Bij de behandeling Powder Brows verwijderen we ook eerst de overtollige haartjes. Voor de PMU behandeling maken wij gebruik van dunne naalden van 20mm en 30mm, van de merken Kwadron en Mast. En gebruiken hoge kwaliteit pigmenten die gecertificeerd zijn, van Perma blend en Laliqa. En wij eindigen weer met een after picture van het eind resultaat.


Q: Hoe lang duurt een behandeling?

A: Een behandeling Powder Brows of Lip Blush duurt gemiddeld zo'n 2 tot 2,5uur, inclusief meten en tekenen. De nabehandeling duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur.


Q: Is een nabehandeling na 6/8 weken noodzakelijk?

A: Jaaa! De nabehandeling is absoluut noodzakelijk. Het pigment is een lichaamsvreemde stof, wat door je lichaam wordt afgestoten na de eerste behandeling. De kleur neemt dan met zo'n 40-60% af. Wat een veel lichter resultaat geeft dan de werkelijke bedoeling is. Je lichaam zal na de nabehandeling binnen 6/8 weken het pigment herkennen, waardoor de afstoot nog maar zo'n 20% is. Om deze reden is de nabehandeling dus echt van belang, om het gewenste resultaat te behalen.


Q: Hoe lang blijft het zitten?

A: Het resultaat van een PMU behandeling blijft zo'n 1-2 jaar mooi zichtbaar.


Q: Wanneer moet ik terug komen voor een touch up?

A: Afhankelijk van hoe lang je huid de pigment vast houdt, zal je gemiddeld na 1 a 1,5 jaar weer terug komen voor een touch up. Bij de ene vervaagd de kleur sneller, dan bij de ander. Wij adviseren een jaarlijkse touch up.


Q: Bestaat de touch up na 1 of 1,5 jaar ook weer uit twee behandelingen?

A: Nee, als je binnen de bovengenoemde tijd terug komt zal dit een eenmalige behandeling zijn en kan je er weer voor 1 a 1,5 jaar mee vooruit.


Q: Hoe wordt de kleur bepaald?

A: Er wordt gekeken naar de huidskleur en de ondertoon in jouw huid. Uiteraard houden we rekening met jouw wensen en kijken we samen naar wat de mogelijkheden zijn.


Q: Is het pijnlijk?

A: De meeste mensen ervaren de PMU behandeling niet als pijnlijk. Tenzij je een hele lage pijngrens hebt, zal je het kunnen vergelijken met epileren.


Q: Moet ik voor de PMU behandeling nog ergens rekening mee houden?

A: Ja, 24uur van tevoren geen alcohol of drugs. Neem 48uur van tevoren geen vitamine A/C, aspirine of andere bloedverdunners. Drink op de dag van de behandeling geen koffie. Botox behandeling van het voorhoofd of de frons moet minimaal 2 weken voor de PMU behandeling plaats vinden.


Q: Waar moet ik na de PMU behandeling rekening mee houden?

A: In de eerste week direct na de behandeling is zijn de volgende punten van belang;

Maak het behandelde gebied niet nat, krap of pluk absoluut niet aan de korstjes, vermijdt zon/sauna/sporten/zweten, draag geen make up op het behandelde gebied en gebruik de nazorg creme die wij jou mee geven. Na een week, zodra de korstjes er vanzelf af zijn gevallen, dan mag je het gebied weer nat maken.


Q: Is een behandeling over oude PMU altijd mogelijk?

A: In veel gevallen wel, maar niet altijd. Heb je al oude PMU welke elders is gezet? Plan dan eerst een consult in, zodat wij de staat kunnen beoordelen. In sommige gevallen zullen wij adviseren om de oude PMU eerst te laten weg laseren.


Q: Waarom mag ik na een PMU behandeling niet ermee in de zon?

A: Als je net een PMU behandeling hebt ondergaan, dan is het een open wond. Je mag hierop geen zonnebrand smeren en kan je de wond dus niet beschermen tegen uv-stralen. Na een week zijn de wenkbrauwen of lippen oppervlakkig genezen en kan je smeren met zonnebrand.


Q: Wanneer zie ik het uiteindelijke resultaat?

A: Het uiteindelijke resultaat zie je nadat je je nabehandeling binnen 6/8 weken hebt gehad.

Maar zodra je de eerste behandeling achter de rug hebt, ben je wel al direct van het tekenen af en bespaar je jezelf een hoop tijd en geld!19 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page