top of page

Summer proof your Hair Extensions!

Als "veel onderhoud" of "te warm en zwaar" het eerste is dat in je op komt als je denkt aan hair extensions in de zomer, luister dan eerst even naar ons!


Hair extensions in de zomer zijn 100% de moeite waard.


Als je de juiste soort hair extensions kiest en ze op de juiste manier verzorgt, ziet jouw haar er de hele zomer vol en fantastisch uit zonder ongemak en met minimaal onderhoud!


In deze blog zullen wij jou uitleggen welke methodes van hair extensions het fijnst zijn in de zomer en vooral hoe je ze goed kan onderhouden, zodat ze mooi blijven.Met hair extensions heb je zoveel mogelijkheden om verschillende kapsels te creëren. En het grote voordeel is dat je hair extensions ervoor zorgen dat elk kapsel inclusief eventuele krullen beter blijven zitten!

Kies jouw type hair extensions in de zomer

Welke hair extensions werken het beste in de zomer? Clip-in extensions kunnen handig zijn voor eenmalige gelegenheden, maar kunnen zichtbaarder zijn als de vaste methodes van hair extensions. Vooral als je je haar wilt opsteken of wilt gaan zwemmen op een hete zomerdag en kunnen ook zwaarder en warmer op je hoofd aan voelen.  


Weaves en wax extensions zijn de ultieme keuzes voor hair extensions voor de warmere maanden: in tegenstelling tot clip-ins zijn ze onzichtbaar. Zelfs als je je haar vastbindt in een staart of knot. Uiteraard moet je even je handigheid erin vinden, maar een nonchalante updo is zeker geen probleem! Houdt er met de weaves wel rekening mee dat als ze net geplaatst zijn, je het laag kan opsteken, vlechten of vast binden. En zodra deze wat zijn uitgegroeid, kan je ze omhoog klappen en er een leuke hoge updo van maken!


Bereid je voor op zwemmen

Je hoeft zwemmen in de zomer niet helemaal te vermijden als je hair extensions hebt! We raden je wel aan om jouw haar niet nat te maken met zee- of chloorwater, omdat dit het extension haar kan beschadigen. Het haar droogt er onwijs van uit en kan gaan klitten en soms ook verkleuren in chloorwater. Als je voor een duik gaat met hair extensions, is het de moeite waard om je haar in een hoge knot te binden en ze het liefst uit het water te houden.


Mocht je toch echt heel graag met je hair extensions willen zwemmen, dan is ons advies om nooit met los haar te gaan zwemmen. Maak er een vlecht van en draai deze vervolgens in een knot. Als het goed gebonden is, dan is de kans kleiner om erg te gaan klitten. Na het zwemmen zal je het goed moeten uitspoelen, wassen en na behandelen met een goed masker of cremespoeling.

Eventuele verkleuring en klitten is op eigen risico! En het zal de levensduur van de extensions ook verkorten.


TIP: slaat je blonde haar groen uit door chloorwater? Zet je haar in de ketjup! 


Zonnebrand en Hair Extensions

Dit is in het speciaal voor de blonde dames belangrijk! Zonnebrand creme kan je blonde extensions verkleuren. Het verkleurd naar geel, oranje en soms zelf roze. Ook al smeer je het niet in je haar, je haren komen langs je ingesmeerde huid. 


De stoffen Avobenzone, Oxybenzone en Octocrylene welke in de zonnebrand creme zitten, zijn de boosdoeners die de verkleuring veroorzaken. Gelukkig zijn er natuurlijke zonnebrand cremes waar deze stoffen niet in zitten. Deze kan je gebruiken zonder zorgen over verkleuring van je haar.


We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet:

  • Clinique - Zonnebrand zonder parfum. Het mineraal filter in deze natuurlijke zonnebrand zonder parfum heeft een beschermende werking, is makkelijk aan te brengen en versmelt letterlijk met de huid

  • Pai - Skincare British Summer Time - natuurlijke zonnebrand. Deze minerale zonnebrand met 99% natuurlijke ingrediënten is perfect voor gevoelige huidtypes – óók voor de eczeemgevoelige huid. Hij voelt bovendien enorm licht op de huid en is tegelijkertijd een van de beste minerale zonnebrand voor het gezicht

  • Naïf - natuurlijke zonnebrand. De natuurlijke zonnebrand zonder parabenen en parfum van Naïf verzorgt de huid mét natuurlijke zonnefilters. Je huid wordt heerlijk gevoed met jojobaolie en beschermt dankzij de zinkoxide als uv-filter

  • Clarins - Minerale zonnebrand. Deze minerale zonnebrandcrème zonder schadelijke stoffen, maar mét antioxidanten, van Clarins is verrijkt met plantenextracten. Ook handig: hij is waterproof.


Uiteraard zijn er nog meer opties!


Make it soft & shiny!

Gebruik juist in de zomer een goed haarmasker. Beschermende en zachtmakende producten zijn nu zeker extra van belang, om je haren te beschermen tegen de zon. Ook de zon heeft effect op de hair extensions. Het is 100% human hair, dus net als je eigen haar zal de zon het haar wat oplichten en mogelijk naar een iets warmere tint verkleuren.


10 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page